De meerwaarde van een afscheidsfotograaf


"Zo dankbaar dat er foto's zijn van die dagen. Er is zoveel langs mij heen gegaan."

Achteraf kun je spijt krijgen dat er geen beelden zijn.
Denk er goed over na. Is de behoefte er op dat moment, kan het later alsnog komen.
Het album mag dicht blijven.


Waarom een afscheidsfotograaf:

  • minder emotioneel betrokken Een fotograaf kan zich helemaal concentreren op het fotograferen van het afscheid. De vele verschillende emoties die bij een afscheid loskomen worden door de uitvaartfotograaf op een bijzondere manier voor je vast gelegd. Je kunt een bekende uit de familie vragen om te alles vast te leggen. Deze persoon wil ook afscheid nemen en kan een grote rol voor de aanwezigen zijn door anderen steun en troost te bieden.  
  • subtiele manier vastgelegd De uitvaartfotograaf weet wanneer dichterbij te komen en wanneer juist afstand te houden. Zodat er ongestoord afscheid genomen kan worden. Verdriet wordt op een respectvolle en subtiele manier vastgelegd door de liefde, troost en steun in beeld te brengen. Bv een arm die om iemand heen wordt gelegd.
  • ervaring De afscheidsfotograaf heeft ervaring met het vastleggen van uitvaarten, weet wat er gaat komen en kan daar op inspelen. Legt de rituelen vast, de details en de belangrijke momenten zonder prominent aanwezig te zijn.
  • wensen Zijn er speciale wensen? Dan kan dit overlegd worden met de afscheidsfotograaf, er kan heel veel.
  • apparatuur In een kerk en crematoriums is het vaak donker, dat zijn lastige omstandigheden om foto’s te maken. De apparatuur van de fotograaf is hierop aangepast. De afscheidsfotograaf heeft een professionele camera met lichtsterke lenzen en weet hoe om te gaan met het lastige licht situaties. De camera is geruisloos en er wordt niet geflitst. Dit helpt om minder opvallend aanwezig te zijn. 
  • nazorg De foto’s worden met zorg uitgezocht en bewerkt. Het verhaal van jullie afscheid komt samen in een mooi album. Deze tastbare herinnering is een waardevolle manier om terug te kijken en kan je als troost zijn. Daarbij begeleid ik je om het album persoonlijk te maken. 
  • rust Jullie afscheid, wat jullie speciaal gemaakt hebben voor jullie dierbaren, wordt mooi in beeld gebracht. Zo kunnen jullie in alle rust en op jullie manier afscheid nemen en weet je dat alles goed geregeld is.

Wie ook de foto's maakt, maak een keuze die bij je past zodat je strakst een tastbare herinnering hebt aan een afscheid van een dierbare dat een positieve werking heeft op je verdere rouwproces.

Neem gerust contact op als u vragen heeft.   


Afscheidsfotografie
Fotoalbum
Stil geboren
 
E-mailen
Bellen